kraamtijd


Kraamtijd en essentiële olie…

Spierpijn en wondgenezing

Wanneer je net bent bevallen heb je misschien wat last van spierpijn van de zware lichamelijke topprestatie die je hebt geleverd. Je kunt hiervoor de Aroma Siez gebruiken of de Deep Relief (rub) inzetten. Deze oliën werken direct op de spieren, hebben een kalmerende, pijn verlichtende en verzachtende werking. Wanneer je een keizersnede hebt gehad mag je Lavendel of Frankencinse (wierook) verdund met bijvoorbeeld jojoba olie op de wond gebruiken voor een sneller en mooier herstel. De littekens verzachten en worden minder rood. Zelfs na jaren kan Frankencense olie effect hebben op de wond door zijn cel vernieuwende eigenschappen!

Hoofpijn

Hoofpijn is een veel gehoorde klacht in de eerste periode na de bevalling. Weinig slaap, veranderende hormonen en spanning kan hier de oorzaak van zijn. De Relieve It is een hele goede mix van oliën tegen hoofdpijn en migraine. Ook is Pepermunt olie erg fijn: in veel gevallen voel je de hoofdpijn echt wegtrekken. Je smeert de olie op de nek en slapen, inhaleren is ook fijn. Let op, wanneer je borstvoeding geeft kan de productie bij gebruik van Pepermunt afnemen. Heb je echt spanningshoofdpijn, gebruik dan de Deep Relief icm Lavendel. Dit is prima te gebruiken bij het geven van borstvoeding.

Emoties

Het is vaak best even wennen, je nieuwe rol als vader of moeder. Er is weinig ruimte om je emoties een plek te geven omdat je opeens 24/7 verantwoordelijk bent voor een klein wondertje. De emoties mogen er zijn, praat er over met elkaar of schrijf bijvoorbeeld je bevalling op. Heb je toch iets extra’s nodig dan zijn er verschillende oliën die ondersteunend werken voor de emoties. Transformation voor postnatale depressie en ter voorkoming daarvan, RutaVala voor meer rust en vrede bij vermoeidheid. Grounding om uit je hoofd te komen bij piekeraars en de Citrus Fresh voor een blij en opgeruimd gevoel. Ook kunnen voedingssupplementen enorm ondersteunen!

Oververmoeid

Een verschijnsel waar veel jonge ouders last van hebben. Helaas kan een olie slaaptekort niet wegnemen, jullie kindje gaat na een tijdje een dag en nachtritme ontwikkelen. Wel kan olie ervoor zorgen dat ondanks dat je niet lang slaapt, je wel diep slaapt. Om dieper te slapen kun je voor jezelf verschillende oliën gebruiken, bijvoorbeeld Lavendel, Vetiver of RutaVala. Het is ook heerlijk voor jezelf en de kleine om voor het slapen gaan je kindje een lekkere voetmassage te geven waardoor hij of zij beter slaapt. Bij jonge kinderen verdun je de olie sterk (1 druppel essentiële olie op 1 eetlepel draagolie).