young living

Waarom Young Living?

Er zijn tal van organisaties met etherische oliën maar ik vertel je graag waarom ik juist voor Young Living heb gekozen. Zo heeft Young Living heeft al meer dan 20 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën.

  • Young Living is al meer dan 20 jaar wereldleider op het gebied van etherische oliën.
  • Ze hebben de  verbouwing van alle planten in eigen beheer op eigen boerderijen over de hele wereld en een aantal partner farms.
  • Deze boerderijen zijn open voor publiek dus je kunt het altijd met eigen ogen gaan bekijken als je eens in de buurt bent.
  • Young Living heeft het grootste assortiment in etherische oliën, 80 single oliën & 70 blends.
  • De oliën zijn 100% biologisch. Als enige heeft Young Living 100% GMO wat betekend dat er niet is geknoeid met de DNA van de planten.
  • Young Living zal nooit concessie doen op de oliën. Dit houdt in dat ze nooit de olie zullen verdunnen als ze vraag voor de olie toeneemt.
  • Young Living beloofd de “Seed to Seal” garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het planten van de zaden tot het verzegelen van het flesje.
  • Naast etherische oliën heeft Young Living nog meer natuurlijke producten op basis van de olie. Denk hierbij aan schoonmaak producten, mineralen make-up, lichaamsverzorging  en voedingssupplementen.

De puurheid en kwaliteit van de essentiële oliën staat bij Young Living voorop.. Als enige essentiële olie leverancier ter wereld heeft Young Living haar eigen boerderijen. Dit zijn er maar liefst acht stuks die overal ter wereld te vinden zijn. Geen enkel proces bij de ontwikkeling van de producten wordt uitbesteed..

Op deze manier kan Young Living, van begin tot eind, de puurheid van hun essentiële oliën controleren en waarborgen. 

Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces dat bestaat uit de volgende vijf stappen:

Zaad (Seed): Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bio-actieve stoffen.

Teelt: Door de teelt op de acht Young Living boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

Destilleren: Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

Testen: Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bio-actieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

Verzegelen (Seal): Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren.